2008 var inte kvinnornas år.

Jag sitter och halvtittar på "De älskande på Cafe de Flore" som handlar om Simone de Beauvoir. Kvinnliga filosofen som skrev om det kvinnliga könet och frigörelsen.

Idag är det nyårsafton och den sista dagen på 2008. Året som inte var kvinnornas år, om man skall säga en sak om det. Aldrig har det nog varit så många uppmärksammade kvinnomord i Sverige som 2008. Engla och Caroline. Och Nathalie Johansen och Emma Cardell som båda mördares av sina pojkvänner. En av tjejjerna finns även att återfinna i mina skolkataloger. En söt, snäll och helt vanlig tjej i jeans. Det är så jävla onödigt.
Kvinna är mitt första epitet. Och kanske min största naivitet. Och alltid min främsta realitet.

Kejsaren av Portugallien

Vaknade sent idag, av att Linda ringde. Anledningen var att jag låg och läste Selma Lagerlöfs Kejsaren av Portugallien igår. Så sjukt bra, och så sorlig. Tänker läsa igenom alla hennes böcker av tre anledningar; hon är en av Sveriges största författare genom tider, hon kommer ifrån samma område som min släkt och där jag fortfarande har ett hus. Så många av platserna hon skriver om känner jag igen. Och den tredje anledningen är att det är bra helt enkelt, det är otroligt bra. Iallafall, Kejsaren av Portugallien, en historia om en pappa som blir galen av längtan när hans dotter åker till Stockholm och inte återvänder. Jag grät och grät när jag läste slutet. Att kärlek kan vara så stark att den skyddar någon ifrån att se sanningen. Att den får en att varje dag i femton års tid sitta och vänta vid bryggan på "kejsarinnan". Och tillslut, offra sitt liv i tron att man räddar och skyddar det man älskar mest. Hur många skulle egentligen dö för någon annan? Vem skulle sitta varje dag i femton år på en brygga för att vänta på en ångbåt och en dotter som aldrig kom?Nu skall jag  gå upp och gå ner till köket och äta lite frukost. Sedan slå in paket och ikväll hem till min älskade och titta på film.

Nästa Lagerlöf bok jag läser blir Kristuslegender. Passar bra så här vid jul.

Lovin livin lickin


Ailhgiera

Nu sitter jag pa en puff i ett stort beduintalt (typ) pa ett stalle som heter Ailhgiera och dricker varldens godaste mojitos. Kanske ar detta tom den godaste drinken jag nagonsin druckit. Kanske for man hor Atlantens vagar sla in samtidigt. Ah jag vill inte aka hem. Jag vagrar, undra om jag kan fa jobba har kanske.

Nej, tillbaka till puffen och mojiton.

Ciao

Surfare

Jag är lite avis på alla coolare surfare som är här, jag vill också kunna surfa. Fast jag tycker inte dom surfar så mycket utan mest ligger och guppar på vågorna.  Annars är allt bra. Har cyklat runt lite idag till andra stränder och kollat runt. I förrgår så lyckades jag på blandad spanska och engelska köpa en bussbiljett och hitta rätt buss som tog mig till huvudstaden. Mucho impresso! I morgon ska jag bara ligga och sola och bada hela dagen har jag bestämmt.

Finns en Liverpoolfansklubb här också där man kan se alla deras matcher såg jag. Hade lätt kunnat tänka mig att gå dit men tror inte jag vågar.  Galna engelsmän och fotboll ni vet.


Nu så, ska jag cykla hemåt igen, är på ett swedish internet cafe, haha, för alla datorer på hotellet har lyckats gå sönder. Jag skyller på juggemaffian. Är även några norska killar som raggar järnet på mig i hissen, dom kallar jag för gorillorna.


Okej puss puss på er!

Happy!

Stort grattis till min allra bastaste van jag har, Linda Ahlebrand som fyller 24ar idag.


Annars ar allt underbar, har gatt i 3 timmar idag sa jag ar helt slut. Jag ar ovantat bra pa spanska med. Tror jag egentligen borde bo i Spanien, Barcelona tanker jag mig, det paminner nog mera om Goteborg. Det vore nagot det.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Traningen har det gatt lite sadar med eftersom ja ar sjuk, men jag har simmat ganska mycket och gatt valdigt mycket. Tanke kanske gymma lite ikvall med.

Det enda ja shoppat ar en klocka pa Stadivarius, som iofs ar grymt snygg. Men pa fredag ska jag forsoka ta bussen till Cruz och shoppa lite mer. Dar borde det finnas manga Zara och Mango.

^Puss

Hola

Hola hola. Sitter har es free internet surfing lite. Forsoker lokalisera vad narmaste Zara butik ligger. Tror jag har lyckats nu. Annars ar allt bra forrutom att jag sprackte orat pa flyget hit. Och att jag hatar alla thaimassorer. Och jag kan inte sova heller. Men annars ar allt lovely, massa sol och jag har flytit runt i atlanten lite.
Och jag laser en grym bok, Flyga drake, kolla in den.

Naha, puss pa er.

RSS 2.0